Митар Трифковић и Модрича испред других

ДОБОЈ – У Добоју је синоћ организован 21.Избор најуспешнијих у фудбалу добојске регије. Првотимац Модриче Митар Трифковић најбољи је фудбалер, а Алфа Модрича најуспешнији фудбалски колектив у години на измаку.
Највећи освајач било чега, а поготово спортског трофеја, увек је онај који у спортској борби који украшава фер – плеј достојанствено нађе пут до успеха и победе.
И тренер добојске Слоге Милан Драгановић тражио је и често проналазио тај пут, па је Слога била јака онда када је било и најтеже. Зато је Милан Драгановић тренер године у регији Добој.
„Поносан сам и задовољан признањем које је резултат континуираног рада. То је резултат рада колектива и то признање делим са својим играчима. Моја филозофија игре је да је фудбалер најважнији, а ми смо ту да их усмеравамо и да стремимо жељеним резултатима. Верујем да Премијер лига БиХ за Слогу није недостижна“, рекао је Драгановић.
Мирослав Кршић јуче је био играч, а данас председник Слоге, колектива који је минулог лета обележио 75 година постојања. Добио је једногласну подршку, фудбалски радник године у добојској регији.
„Почаствован сам признањем. Ова награда је плод једног рада свих у ФК Слога, али и у Градском фудбалском савезу Добој. Препознате су наше идеје од стране Градоначелника Добоја, Града Добоја и спортских радника. Награду делим са мојим градом и мојим омиљеним клубом, Слогом. То је сада и обавеза, па ћемо још преданије радити. Ово је доказ да смо на правом путу“, поручио је Кршић.
Младост је војска најјача и у фудбалском спорту. Први стрелац првог дела Прве м:тел лиге Републике Српске и првотимац Модриче Митар Трифковић најбољи је фудбалер регије Добој у 2020.години.
„Хвала свима. Ово је круна мог рада до сада. Ово ми је велики помак. И у фудбалу као и у животу је најважније веровати у успех, радити марљиво и резултати дођу. Надам се да ће бити још голова, асистенција и заједничке радости са саиграчима“, рекао је Трифковић.
Најперспективнија фудбалерка је Хелена Бумбуловић, члан ЖФК „Борац“ Шамац. Препознати су и Милан Станишић из Пелагићева, Муамер Хамзић из Текстилца Дервента, те Обрад Старчевић из добојске Слоге.
Колективно, награђени су пионирска селекција шамачког Борца, кадетска и јуниорска селекција Слоге, најквалитетнији фудбалски судија је Добојлија Горан Илић, док су најбољи клубови Слога Какмуж у женској и Модрича Алфа у мушкој конкуренцији. Фудбалерка Модриче Дукла Маја Симић најбоља је фудбалерка, док је награда за Фер плеј отишла Зборишту у Брод и Нашим Крилима у Костајници Постхумно признање намењено је новинару из Петрова Озрену Јоргановићу, а Златна плакета припала је пензионисаном ген-секу ПФС Добој Љубиши Трипуновићу.
Председник ПФС Добој, човек који је и у време пандемије радио и стварао за добро фудбалског спорта Петар Јелић рекао је да је задовољан и због успеха који су завршили у Модричи и због свих награђених у добојској регији.
„Знамо шта требамо чинити даље у Модричи, говорим као председник клуба. Као први човек ПФС Добој донели смо бројне олакшице. Смањили смо котизације, настављамо поделу спортске опреме. Имамо још неке активности, нико не сме бити закинут и сви морају добити подршку. У сарадњи са начелницима општина и Градоначелнику Добоја, руководствима ФСРС и ФСБИХ наставићемо да радимо на што бољим решењима за фудбал наше регије“, рекао је Јелић.
Ни једна страст, па тако и спортска, не сме да буде оптерећена сујетом, већ снагом разума. Ко то успе – тај и такав је увек победник.
Синоћ у Добоју сви су били победници…
Слађан ЈЕРЕМИЋ

%d bloggers like this: